Preguntes freqüents

1. A què em refereixo quan parlo de coaching digital?

Per aprendre i millorar, cal la implicació i la voluntat, principalment, d’un mateix. Per això, defineixo els meus serveis com a coaching digital, perquè, a partir de la teva implicació, treballarem plegats, per ajudar a formar-te, a créixer.

El meu objectiu és treballar amb tu per millorar la teva imatge de màrqueting, la teva comunicació digital o el teu desenvolupament en entorns digitals. Però perquè el meu treball tingui sentit, cal que treballem com un equip. Conjuntament trobarem debilitats i fortaleses en el que ja estàs fent i veurem com millorar-ho. I si estàs iniciant un projecte, veurem com fer-lo créixer.

El meu objectiu és acompanyar-te si decideixes començar a treballar de forma col·laborativa amb el teu equip, si vols teletreballar i explorar noves eines que et puguin ser útils.

Les claus del coaching digital és una metodologia participativa. Tu ets el protagonista de la teva marca. Nosaltres t’escoltem i et preguntem i després t’ajudem i t’acompanyem en la digitalització.

 

2. Per què no faig packs tancats (“prefabricats”)?

Perquè cada projecte és diferent, cada client té unes necessitats diferents i jo et vull oferir allò que necessites tu.

Perquè no és el mateix una web, un assessorament o una estratègia de comunicació per una gran empresa, una petita empresa o per iniciar un projecte emprenedor.
Perquè per oferir-te alguna cosa, primer necessito saber qui ets, i què busques.

En resum, perquè crec en solucions a mida definides entre tu i jo.

 

3. Quin servei d’allotjament i domini recomano habitualment?

Normalment recomano CDMON. Perquè:• És una empresa de proximitat
• Perquè ofereix bona atenció al client (per xarxes socials, per telèfon o correu)
• Perquè pots gestionar tots els serveis (altes de correu, renovacions, …) de forma àgil des del panell de gestió del web
• Perquè sempre m’ha resolt els problemes
• Per una bona relació qualitat-preu
• Perquè fa còpies de seguretat del teu web a diari i en qualsevol moment pots recuperar el web a l’estat anterior.
• Perquè em funciona
• I NO. No em paguen ni em regalen per dir res d’això. Simplement, parlo des de la meva pròpia experiència.

 

4. Què et poden costar els meus serveis?

Parlem-ne. Explica’m qui ets què necessites. T’explicaré què et puc oferir i quin és el seu cost. Valorarem opcions i trobarem la forma de treballar plegats, si vols.

No ofereixo preus i paquets tancats, perquè cada cas és diferent i cadascú necessita la seva pròpia estratègia, i com a tal s‘ha de valorar.

 

5. Quines xarxes socials i quins canals digitals faig servir?

Cada projecte té les seves necessitats i per això, el primer que faig és conèixer l’empresa, el seu públic objectiu, el seu producte o servei. I a partir d’aquí decideixo on i com ser presents. No és el mateix una empresa que ven principalment a nivell local, que una que ven internacionalment. O una empresa que ofereix serveis a altres empreses, que un comerç.

El més important és que valorem, conjuntament, quines són les més adequades per tu. No és tracta de ser a tot arreu, sinó de sé on realment sigui útil (més val qualitat que quantitat).

En el cas de xarxes socials, podem valorar xarxes com Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, Youtube o Google My Business.

En el cas de pàgines webs i blogs, normalment treballo amb WordPress. Però abans en parlarem i valorarem què necessites tu realment.

 

6. Tot el treball és virtual?

Depèn. Per poc que pugui m’agrada un treball de proximitat. M’agrada conèixer les empreses i les persones amb qui treballo. Per això, la meva prioritat és un treball de “Km0”, oferint els meus serveis, principalment a Catalunya. Des de prop de Barcelona, em desplaço pel territori quan és possible i si el client ho vol.

Sinó, podem treballar telemàticament, a través de correu electrònic, eines col·laboratives online i eines de comunicació com les videoconferències.

 

7. El logo

Aquesta caricatura meva és obra de l’Ivan, de Manelets & Carmetes