Pocket és una eina que et pot ser molt útil per fer cura de continguts (ja us vaig parlar de la importància de la cura de continguts en una bona estratègia de màrqueting digital). A més, també ens pot ser molt útil per:

Logo Pocket

 • Ser més productius: seleccionant coses que podem llegir més endavant ( i així no despitar-nos de les nostres tasques actuals).
 • Prioritzar: entre tant contingut a la xarxa, recordar allò que pot ser realment important per tu.
 • Organitzar: una col·lecció d’enllaços sense ordre segueix sent un caos informatiu. Però amb Pocket podem classificar els continguts en etiquetes i així tenir la informació sempre ordenada per trobar allò que busquem en cada moment.

Què és Pocket?

Pocket és un servei gratuït que fa que sigui fàcil descobrir contingut excel·lent que es personalitza segons els teus interessos i guardar aquest contingut perquè el puguis llegir més tard, en qualsevol dispositiu, en qualsevol moment (…). Ara ja no hi ha raó per preocupar-se per acabar un article abans d’anar a treballar, portar els nens a l’escola o preparar un cafè.

Pocket

Així es defineixen ells mateixos al seu propi web, on destaquen 3 idees principals:

 • Descobrir contingut.
 • Personalitzar.
 • Guardar.
 • En qualsevol moment i des de qualsevol dispositiu.
Pocket al mòbil

Així doncs podem resumir dient que Pocket és una aplicació, disponible a través del navegador, mòbil o tablet que ens permet guardar i classificar informació d’interès que trobem a Internet, per poder llegir en un altre moment.

Així, enmig de la gran quantitat d’informació que trobem a Internet, aquesta eina ens permet filtrar i organitzar-nos la lectura segons els nostres interessos i tenir-ho sempre a mà a la nostra “butxaca”.

Com començar a fer servir Pocket

 1. Crea el teu compte
  • A través del web
  • O directament des de l’aplicació del telèfon o la tablet
  • Només necessites un correu i contrasenya, o pots accedir registran-te a través d’un altre compte (per exemple el de Google)
 2. Per poder accedir a Pocket des de qualsevol lloc, pots:
  • Accedir a través del navegador amb el teu usuari i contrasenya
  • Instal·lar l’aplicació al telèfon o tablet
 3. Totes les accions que realitzis en qualsevol dispositiu es sincronitzaran

Guardant contingut a Pocket des de l’ordinador

L’extensió “Save to Pockcet” dels diferents navegadors faciliten poder guardar la pàgina web per on estem navegant amb un sol clic. Aquestes extensions estan disponibles per Chrome, Firefox, Safari o Edge. Pots trobar la informació de les extensions al web de Pocket.

Si ho prefereixes també pots guardar manualment els enllaços a Pocket Web. Simplement, un cop registrat amb el teu usuari, cliques al botó “+” i enganxar l’adreça.

Guardar contingut a Pocket des del teu telèfon

Si instal·les l’aplicació Pocket al teu telèfon podràs guardar enllaços en qualsevol moment i en qualsevol lloc.

 • Si fas servir un telèfon o tablet amb Android, des de casi qualsevol aplicació, pots seleccionar l’opció “compartir” i escollir l’opció “Afegir a Pocket”
 • Si fas servir Iphone, o Ipad pots guardar enllaços de diverses formes:
  • Per correu: envia un enllaç (des del compte vinculat o un correu registrat) a add@getpocket.com
  • Copiar l’enllaç i enganxar-lo a l’aplicació
  • Guardar amb el marcador de Pocket

Organitzar el nostre Pocket

Captura de pantalla de Pocket organitzat

Pocket pot ser una eina molt útil per guardar enllaços amb informació d’interès, que podem llegir més tard o guardar per consultar quan ho necessitem. Però si no tenim aquesta eina ben ordenada, pot acabar sent un lloc més on acumular enllaços a pàgines on sigui impossible trobar el que hem guardat.

Per això és important organitzar la informació desada fent servir alguns recursos que ens ofereix l’eina: les etiquetes, els favorits i l’arxiu.

Les etiquetes

Les etiquetes es poden fer sevir per agrupar enllaços guardats per temes. A cada article se li pot aplicar més d’una etiqueta.

Afegir etiquetes a Pocket per Web

Per afegir etiquetes, al passar per sobre de l’article que vols etiquetar t’apareixerà el botó “etiquetar”. Clica al botó i a la finestra emergent podràs escriure l’etiqueta que vols. Si és una etiqueta nova, un cop escrita i prémer la tecla “RETORN” quedarà guardada. Si l’etiqueta ja existeix, quan comences a escriure t’anirà mostrant les etiquetes que contenen les lletres que vas escrivint.

Per filtrar per etiquete, clica a “etiquetes” i selecciona l’etiqueta que vols al llistat.

Afegir etiquetes a Pocket per Android

Per etiquetar un article prem durant uns segons l’enllaç de la teva llista que vols etiquetar. Selecciona el botó “etiquetar”. Després selecciona “nou” per crear una etiqueta nova o selecciona una etiqueta existent de la llista.

Per filtrar per etiquetes, selecciona el menú de Pocket, prem “etiquetes” i selecciona l’etiqueta que vols veure.

Afegir etiquetes a Pocket per Iphone o Ipad

Per etiquetar un article, ves a l’enllaç de la teva llista que vulguis etiquetar i prem “etiquetar”, Després prem a “Nou” per crear una etiqueta nova o selecciona una etiqueta existent de la llista. Per acabar prem a “guardar”.

Per filtrar per etiquetes, selecciona el botó del menú de Pocket, clica a “etiquetes” i selecciona l’etiqueta que vols veure.

Arxivar articles

Un cop ja hagis llegit o gestionat un enllaç guardat, prem el botó de la “marca de verificació”. D’aquesta manera l’enllaç serà arxivat. Aquests enllaços seguiran a Pocket (a l’apartat arxiu”), però no a la llista principal. A diferència de la resta d’enllaços, aquests articles només estaran disponible si tens connexió a Internet.

Favorits

Els enllaços que són importants els pots marcar com a “favorits”, seleccionant la icona de l’estrella. D’aquesta manera sempre tindràs els articles més importants a la secció de “favorits”.

El cercador

Si tot i tenir ben ordenat el teu espai a Pocket no trobes algun article, sempre pots recórrer al cercador. Escriu alguna paraula i cercarà entre els articles que tens guardats.