L’aplicació de Whatsapp per empreses és una eina ideal per facilitar la comunicació entre petits comerços o negocis i els seus clients, fent servir una de les principals eines de comunicació de les persones. Si encara no coneixes l’eina i vols descobrir com començar a treballar amb ella, pots llegir l’article “Whatsapp Business: primeres passes“.

En aquest article t’explico alguns recursos que, si ja fas servir Whatsapp Business, et poden ajudar a comunicar-te millor amb els possibles clients. I si encara no l’estàs fent servir, t’ajudaran a conèixer totes les possibilitats que t’ofereix.

Facilita’t la feina: organitza i automatitza converses amb els clients

Prepara missatges automàtics

A les “Eines d’empresa” trobaràs una eina molt útil si vols que les persones que contactin amb tu rebin un missatge automàtic, encara que no estiguis disponible o, si els vols donar la benvinguda ràpida als nous contactes.

Per configurar aquests missatges, has d’anar a “Eines d’empresa” i escollir “Missatge d’absència” o “Missatge benvinguda”. Podràs:

 • Activar o desactivar els missatges
 • Redactar el teu missatge personalitzat
 • Decidir l’horari (en el cas del missatge d’absència), que podrà ser personalitzat o vinculat a l’horari que hagis establert al perfil
 • Destinataris: pots fer que s’enviïn a tothom, excloure les persones que ja tinguis a l’agenda com a contactes (segurament els clients habituals), excloure a persones concretes o enviar només a persones concretes.
Captura missatges Whatsap per empresa

Preparar respostes ràpides

Guarda i reutilitza missatges que has d’utilitzar freqüentment per respondre a consultes. Per exemple, quan et pregunten per l’horari, o on poden venir a veure els productes, etc.

Per configurar les respostes ràpides també has d’anar a “Eines d’empresa”. Per afegir una nova resposta ràpida, després de prémer el botó “+”, hauràs d’escriure el missatge que vols i una drecera, és a dir, la paraula que vols fer servir, perquè automàticament s’enviï la resposta complerta, enlloc d’escriure el missatge sencer.

Per enviar a un contacte una d’aquestes respostes ràpides, només hauràs d’escriure “/” i la drecera que hagis escollit.

Organitza les converses amb etiquetes

Per trobar més fàcilment les converses amb els clients, pots organitzar-les, classificant-les amb etiquetes. Per defecte, Whatsapp Business ja porta algunes etiquetes predefinides, però pots modificar-les i afegir el que t’interessi.

Aquesta opció la trobaràs després de prémer els 3 puntets – Etiquetes.

Entrant a cada etiqueta podràs:

 • Veure les converses que tenen aquesta etiqueta assignada
 • Si cliques els 3 puntets, podràs configurar l’etiqueta:
  • Editar etiqueta: per canviar el nom
  • Assignar un color
  • Suprimir una etiqueta
  • Enviar un missatge a tots els contactes de l’etiqueta
 • Per etiquetar una conversa, des de dins d’aquesta, cliques els 3 puntets i “etiquetar xat”. Pots seleccionar vàries etiquetes per un mateix contacte.

Personalment crec que l’etiquetatge de converses és essencial per organitzar la comunicació via Whatsapp a les empreses. Ens permet marcar les converses segons la feina o atenció que requereixin i ens facilita que no quedin en l’oblit.

Facilita el contacte a través de Whatsapp a la teva web

Pots afegir el número de Whatsapp als apartats on facilitis el contacte i indicar clarament que es poden posar en contacte amb tu a través d’aquest canal.

També pots afegir un botó o un enllaç per facilitar l’accés directe al xat (conegut com a “clic per xatejar”). Per fer-ho pots editar un enllaç amb la informació que t’expliquen des de la pàgina d’ajuda de Whatsapp o bé, pots mirar si l’editor, el tema o alguna extensió de la teva web et permet afegir aquesta funcionalitat.

També pots revisar la configuració de les xarxes socials (com Facebook o Instagram) per vincular-hi el Whatsapp.

Fer servir Whatsapp per empreses a l’ordinador

Si et comuniques habitualment Whatsapp per a la comunicació a la teva empresa, agrairàs poder treballar també des de l’ordinador. Per això Whatsapp ens ofereix dues opcions: Whatsapp Web i Whatsapp Escriptori.

Abans l’ús de Whatsapp a l’ordinador depenia del telèfon i només es podia fer servir si aquest estava encès i amb connexió. Però des de que es va activar el mode multidispositiu ja podem tenir el telèfon apagat o fora de connexió mentre ens comuniquem a través de l’ordinador..

Whatsapp Web

Whatsapp web és una aplicació que pots fer servir des del navegador, sense necessitat d’instal·lar res. Per fer-la servir, només cal que segueixis aquestes passes

 1. Obre Whatsapp Web al teu ordinador
 2. Obre l’aplicació de Whatsapp al teu telèfon
 3. Prem el menú i ves a “dispositius vinculats”
 4. Escaneja amb el telèfon el codi QR que tens a la pantalla de l’ordinador

Whatsapp Escriptori

Si prefereixes pots instal·lar el programa a l’ordinador, enlloc d’accedir a través del navegador. Per fer-ho ves a la pàgina de descàrrega d’aplicacions de Whatsapp (Tingues en compte que aquest programa està disponible a partir de Windows 8.1 o macOS 10.11)

Un cop descarregat i instal·lat el programa hauràs de seguir les mateixes passes per escanejar el codi QR i vincular l’aplicació al teu compte.